Hozzávalók:
115 g teljes kiőrlésű tönköly liszt
275 g kenyérliszt
3 dl lanygos víz
2 kk só
2 kk cukor
1,5 csomag szárított élesztő
1 tojás a tetejére
Recept:
Réka tejmentes diétát tart az ekcémája miatt, így most próbálgatok tejmentes recepteket. A boltok polcain ugyanis valamilyen formában szinte mindenben van tej. A kifli most sült ki, finom, puha, és a teljes kiőrlésű liszt miatt talán egészségesebb is.
Elkészítése nem volt bonyolult, főleg, hogy van egy remek kenyérsütőgépem, ami csak dagasztani is képes. Imádom!
A gépbe bepakoltam először a vizet az élesztővel, majd erre került a liszt, a só.
Szépen megdagasztattam- kelesztettem a géppel, majd kivettem, kettészedtem a tésztát és újabb 20 percet pihent.
Fél centiméter vastag körré nyújtottam, amit nyolc cikkre szabtam fel pizzavágóval.
A háromszögeket alapjuktól kezdve feltekertem, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztattam. Tetejüket felvert tojással kentem meg. Újabb negyed óra pihentetés után előmelegített, 175 fokos sütőben 10 percet, majd 165 fokos sütőben negyet órán át sütöttem.