Hozzávalók:
(2-3 személyre)
tésztához:
28 dkg liszt
2 dkg krumplipürépor
1 csomag szárított élesztő vagy fél kocka friss
1 dl tej
1 kávéskanál cukor
olívaolaj
Feltét:
paradicsomszósz
fűszerek (oregano, bazsalikom, fokhagyma)
gomba
sonka
sajt
kukorica
olajbogyó
Recept:
Most krumplipüréporral is kipróbáltam a tésztát. Nagy különbséget nem éreztünk …
Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttajuk. A tésztához valókból rugalmas tésztát gyúrunk és pát percet langyos helyen kelesztjük.
Kinyújtjuk (tudom, szentségtörés…) és egy alkalmas kiszúróformával – ami jelen esetben egy mély tálka volt) kisebb köröket szaggatunk ki. Ezeket 160 fokos sütőben elősütjük, majd ráhalmozzuk a tölteléket.
Addig sütjük, amíg a tésztának kis színe lesz. A végén erősebb fokozaton rápirítjuk a sajtot.