Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
4 dkg olívaolaj
15 dkg vegyes mag (len, szezám, napraforgó, chia, egész mák, stb)
17 dkg víz
15 dkg sima liszt
15 dkg tönköly liszt
1 teáskanál só
10 dkg reszelt sajt (akár tejmentes, olvadós)
Recept:
Roppant egyszerű kis sütemény, egészséges ropogtatnivaló, még kényes ízlésű kislányom tetszését is elnyerte! Remek vendégváró vagy tv előtti ropogtatnivaló.
A tésztát a hozzávalókból kézzel összeállítjuk és egy fél órát pihenni hagyjuk a deszkán.
Ekkor 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk tetszőleges formára. Készítettem már kis négyzeteket de hosszú ropikat is. Utóbbit pophárban is tudjuk tálalni vendégség esetén.
Előmelegített 190 fokos sütőben, sütőpapíros tepsiben aranybarnára sütjük.