Hozzávalók:
5 tojássárgája
20 dkg liszt
10 dkg cukor
12 dkg margarin
késhegyni sütőpor
tejföl, ha szükséges
A tetejére:
10 dkg sárgabaracklekvár
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
Recept:
Egyszerű kis sütemény, elég gyorsan elkészül, és nem igényel nagy „szaktudást”.
Linzeres, omlós alapon finom sárgabaracklekvár és diós édes tojáshab. Mennyei, puha!
A tészta hozzávalóit gyúrjuk gyors mozdulatokkal össze. Ha száraz, és nem áll „egybe” a tészta, kevés tejfölt adagoljunk hozzá.
Lisztezett deszkán nyújtsuk 20×30 cm-es téglalappá és helyezzük tepsibe.
Én elősütöm, hogy biztosra menjek. 170 fokra előmelegített sütőbe teszem addig, míg kissé megszilárdul, de még nem barnul.
Ekkor jó alaposan megkenem baracklekvárral, majd jön rá a hab.
Ehhez a tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem. Lassan adagolva a cukrot, még tovább keverem. Ha belekerült az összes cukor, immár kézzel hozzáforgatom a diót. Óvatosan, ne töjön nagyon a hab. Betoljuk a sütőbe, 160 fokra véve annak hőmérsékletét, sütjük, míg a hab is szilárddá válik, és kis színt kap.
Kihűlve szeleteljük.