Lazacrilette recept

  • Lazacrilette recept
  • Lazacrilette recept
  • Lazacrilette recept

Lazacrilette recept  Lazacrilette recept  Lazacrilette recept  

Hozzávalók:

2-3 személyre:
25 dkg nyers lazacfilé
8 dkg vaj

olívaolaj
néhány csepp citromlé
néhány gerezd fokhagyma

Recept:

Idén karácsonykor ez volt az ünnepi vacsora (többek között). Elég egyszerű elkészíteni, és nagyon ízletes friss ropogós kiflikarikákon.

A halat nemes egyszerűséggel tűzálló tálba tesszük, alaposan megsózzuk mindkét oldalát, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és mellédobunk jó néhány gerezd héjas fokhagymát (én egy fél fejet lazán- nem szétszedve), lefedve (fedő vagy alufólia) 160 fokos előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.

A sült halat átnézzük szálka-ügyben, majd késes aprítóba tesszük. Utánaküldjük a héjából kinyomott sült fokhagymagerezdeket, néhány csepp citromlevet és az olvasztott vajat, és a géppel megdolgozzuk.

A krémet csattos üvegbe vagy tálkába töltjük, és jól behűtjük. Nagyon jól harmonizál kapri- vagy olajbogyóval, természetesen elfelejtettem venni, egyre szenilisebb vagyok.

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*