Hozzávalók:
15 dkg liszt
7,5 dkg keményítő
egy zacskó bourbon vaniliáscukor
5 dkg porcukor
18 dkg vaj
két csipet só
tejére 5 dkg étcsokoládé
Recept:
Illés Krisztől lestem el a receptet, ami nagyon egyszerű, kezdők is bátran nekiállhatnak. Finom, porhanyós, omlós kekszek lesznek belőle, nagyon eteti magát!
A vajat hagyjuk szobahőmérsékleten megpuhulni, a sóval egy habverő segítségével verjük szép habosra, majd adjuk hozzá többi hozzávalót, és szépen elegyítsük el a masszát. nem tévedés, tojás valóban nem kell bele! A sütőt melegítsük elő 180 °-ra, a masszát töltsük habzsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk 7 cm-es rudacskákat belőle.
10-12 perc alatt szépen világosra sütjük őket.
Én nem voltam egészen biztos a sütési időben, és szerettem volna, ha nem kapnak színt sem, ezért egy rudacskát meghagytam tesztnek, ebből vagdaltam mindig picit, és amikor láttam, hogy belül már nem nyers, akkor kivettem az egész tepsit.
Egy habzsákba töltöttem olvasztott csokoládét, ezzel cirmoztam meg a tetejüket.