Balzsamos fokhagymás csirkemell jázminrizzsel recept

  • Balzsamos fokhagymás csirkemell jázminrizzsel recept
  • Balzsamos fokhagymás csirkemell jázminrizzsel recept
  • Balzsamos fokhagymás csirkemell jázminrizzsel recept

Balzsamos fokhagymás csirkemell jázminrizzsel recept  Balzsamos fokhagymás csirkemell jázminrizzsel recept  Balzsamos fokhagymás csirkemell jázminrizzsel recept  

Hozzávalók:

2 főre:
1 csirkemell
12 nagy gerezd fokhagyma
1 dl vörösbor
3 ek barnacukor
rózsabors
2 dl sűrű balzsamecet (vagy eszencia)

bors
2 dl jázminrizs
olaj

Recept:

Édes-szószos csirkemell illatos rizzsel!

A csirkemell két „lebenyét” különválasztottam, majd hosszában kétfele vagdaltam őket, így négy hosszúkás húscsíkot kapva. Sóztam, borsoztam és állni hagytam.

A rizshez kevés olívaolajon gyakran keverve megpirítottam a rizsszemeket, míg kifehéredtek. Felöntöttem 3,5 dl vízzel, majd sót tettem hozzá, kóstolva a főzővizet. Takarékon, fedő alatt 15 percig pároltam, majd elzárva a gáz, hagyni kell puhulni, a fedőt nem levenni!

A csirkemellet forgatva kevés olajon elősütjük.

A fokhagymát kevés olajon megfuttatjuk, majd cukrozzuk, sózzuk, hozzádobjuk a  rózsaborsot, felöntjük a borral és a balzsamecettel, és forralni kezdjük.  Pár perc után beletesszük a csirkemellet és fedő alatt, takaréklángon pároljuk negyed órát. Fedő nélkül, nagylángon redukáljuk a mártást, míg szirupossá válik.

A rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*