Hozzávalók:
3 alma
1 cs vaníliás cukor
15 dkg liszt
2 dl tej
1-2 dl szódavíz
2 egész tojás
csipetnyi só
1/2 dl étolaj
Recept:
A meleg fahéjas almát szívesebben fogyasztja az édességkedvelő, mint nyers társát:)
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a magházát kiszúrjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Az almaszeleteket megszórjuk a vaníliás cukorral.
A megszokottnál valamivel sűrűbb palacsintatésztát készítünk a liszt, a tojás, a tej és a szódavíz segítségével. A szeleteket a tésztába mártjuk két villa segítségével, és forró olajban mindkét oldalukat szép világosbarnára sütjük. Az olaj hőmérsékletét úgy ellenőrizhetjük, ha belecseppentünk a tésztából. Ha serceg, mehetnek bele az almák.
Fahéjas porcukorral tálaljuk.
Kitünö recept