Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg cukor
1,5 tk szódabikarbóna
0,5 ek mézeskalács fűszerkeverék
15 dkg margarin
1,2 dl méz
1 nagy tojás
smarties
csokoládé
Recept:
Hát nem ennivalóak? Réka lányom imádta ezt a finom, puha mézest az aranyos rénszarvasmintával a tetején.
Tényleg azonnal puha, és az elkészítése sem nagy durranás, leszámítva a csokival való díszítést. Persze egy óriási adag moszkauer elkészítése után én elég fáradtan láttam neki, de kárpótolt a kicsi öröme!
A vajat a mézzel összeolvasztottam, majd a többi hozzávalóval szép, homogén tésztát gyúrtam. Fél cm vastagra nyújtva köröket szaggattam belőle és sütőpapros tepsiben, előmelegített 180 fokos süőbn 10 perc alatt megsütöttem őket.
A csokit megolvasztottam, és egy uzsonnászacskóba tettem. A sarkánál icipici lukat vágtam. Egy nagyobbacska pötty kerül az „orrok” alá, két pötty a szeme és rajzoltam rá csinos szarvakat is a csokiból.