Aszalt szilvás sajttorta recept

  • Aszalt szilvás sajttorta recept
  • Aszalt szilvás sajttorta recept

Aszalt szilvás sajttorta recept  Aszalt szilvás sajttorta recept  

Hozzávalók:

Alap:
10 dkg amaretti keksz darálva
10 dkg egyéb édes keksz darálva
5 dkg darált dió
10 dkg olvasztott vaj
Krém:
50 dkg mascarpone
50 dkg natúr krémsajt
2 dl tejföl
25 dkg cukor
5 tojás
1 kikapart vaníliarúd
10 dkg aszalt szilva

Recept:

Imádom a sajttortát. Gondoltam, megbolondítom egy kis aszalt szilvával, merthogy egy ideje tengődött 25 dekányi a hűtőben.
Pár nap múlva láttam a Paprika tv-n, hogy másnak is eszébe jutott e remek párosítás.

Lássuk a receptet!
A kekszalaphoz sütőt melegítsük 200 fokra. Egy 24 cm-es tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral. Az oldalára is szabhatunk a papírból, úgy szebb lesz a végeredmény, de én lusta voltam.

A kekszalap hozzávalóit összegyúrjuk és a tortaforma aljába nyomkodjuk kézzel. Nem muszáj amaretti kekszet használni, de isteni finom, mandulás ízt ad. Elősütjük 10-15 percig, míg szilárdulni kezd. Kivesszük és kihűtjük.

A sütő hőmérsékletét csökkentsük 150 fokra. A krémhez a hozzávalókat jól keverjük ki. A mascarpone helyett -ha nem kapnánk- használhatunk krémsajtot nyugodtan. Az aszalt szilvát vagdaljuk apróra, ha puha. Ha keményebb fajtát kaptunk, egy picit főzzük fel, és hűtsük ki, majd vágjuk kis kockákra, és keverjük a krémbe.

Öntsük a krémet a tortaformába. A sütő aljába tehetünk egy tálat vízzel töltve, hogy páradús környezetben süthessük, kb. másfél óráig süssük.

A sütőből kivéve a közepe még kissé remegős, hagyjuk kihűlni, majd egy pár órára tegyük hűtőszekrénybe. Egy éjszakát nyugodtan pihenhet, ezután szépen lehet szeletelni.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*