Hozzávalók:
15 dkg cukor
3 tojás
10 dkg Rama
10 dkg liszt
fél zacskó sütőpor
1 zacskó narancsos cukor (ruf)
Tetejére:
4 tojás
4 ek. tejföl
4 ek. liszt
5 ek. cukor
fahéjas porcukor
Recept:
A hagyományos tejfölös lepényt turbósítottam picit, narancsos cukorral. Könnyű, habos, nem túl szofisztikált sütemény.
A tésztához a cukrot keverjük habosra a margarinnal, a tojások sárgájával, a narancsos cukorral, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan forgassuk bele a fehérjéből vert habot.
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
Egy 20×30 cm- méretű tepsit sütőpapírral kibélelek és belesimítom a tésztát. Elősütöm annyira, hogy kezdejn szilárdulnia a piskóta.
Közben keverjük habosra a 4 tojás sárgáját a cukorral és a tejföllel, majd forgassuk bele a felvert fehérjét és a lisztet.
Simítsuk rá a félig megsült tésztára, a tetejét bőven szórjuk meg fahéjas porcukorral és a tegyük a sütőbe, amíg a sütemény közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad már tészta.
Kihűlve újra megszórhatjuk a fahéjas cukorral.