Somlóival töltött palacsinta recept

  • Somlóival töltött palacsinta recept
  • Somlóival töltött palacsinta recept

Somlóival töltött palacsinta recept  Somlóival töltött palacsinta recept  

Hozzávalók:

somlóihoz:
Piskóta:
4 nagy evőkanál rétesliszt
4 nagy evőkanál finomliszt
8 evőkanál cukor
8 tojás
fél sütőpor

2 zacskó főzős vaníliás pudingpor
1 liter tej
8-10 evőkanál cukor

fél dl rum
Kis zacskó mazsola
5-10 dkg darált dió

3 dkg kakaópor
ízlés szerint porcukor
1 dl tej tej
kevés vaj
2-4 dl habtejszín (ízlés szerint)

10 db palacsintához:

18 dkg liszt
2 dl tej
1,5 dl szódavíz
2 db nagy tojás
1 evőkanál étolaj
1 csipet só
1 nagy csipet kristálycukor
A sütéshez:
kevés olaj

Recept:

Egyik kedvenc „házhozszállítós” éttermünk isteni desszertjét rekonkstruáltam, mivel nagyon szeretjük.

Először készítsük el a somlói galuskát, hogy legyen ideje hűlni:

A tojások habbá vert fehérjébe óvatosan belevegyítjük a maradék cukorral kikevert sárgáját és a liszttel elkevert sütőport. Vajazott, lisztezett tortaformában 180 fokon sütjük tűpróbáig.

A tetejét kevés liszttel meghintve lefordítva rácson hagyjuk hűlni.

Amíg sül a tészta, megfőzzük a pudingot, a zacskón levő utasítás szerint. A mazsolát leforrázzuk és rumba áztatjuk.
A megsült tésztát felkockázzuk, meghintjük a mazsolával, megöntözzük rummal, és betakarjuk a pudinggal, tetejére a diót szórjuk.

A kakaóból, porcukorból és tejből sűrű csokikrémet főzünk, majd egy darabka vajat beledobva kihűtjük. A kész csokiöntetet rácsorgatjuk a piskótára. Kihűtjük.

Jöhet a palacsinta:
Először egy tálban a lisztet,a tojást, az ízesítőket a tejjel és a vízzel simára keverjük – a folyadékot folyamatosan, keverés közben hozzáadva tejszín sűrűségűre hígítsuk a tésztát.
Felhevítjük a serpenyőt pár csepp olajjal. Ha felmelegedett, annyit öntünk bele a masszából, hogy azt elterítve vékony palacsintákat kapjunk. Ha az egyik oldala megsült, átfordítjuk, és pillanatok alatt készre is sül a palacsinta.

A kész palacsintákba töltsük bele a somlói galuskát, tetejére tegyünk édes felvert tejszínhabot, és hajtsuk félbe, majd ismét félbe.

A palacsinták tetejét is koronázhatjuk habbal.

Jó étvágyat!

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

1 hozzászólás: “Somlóival töltött palacsinta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*