Hozzávalók:
1 szál fehérrépa
4 szál sárgarépa
1fej vöröshagyma
kevés vaj
vegeta
tejszín
keményítő
reszelt sajt ízlés szerintő
Recept:
Este , munka után is könnyen összeállítható, finom, laktató vacsoraétel.
Lássunk hozzá: Egy nagy szál fehér- és kb. 4 közepes sárgarépát pucolj meg és reszeld le.
Hagymát piríts vajon, a répareszeléket tedd rá. Kis vízzel, fedő alatt párold. Ha már félpuha, ízesítsd vegetával – ha idegenkedsz az e-mumusoktól, használj sót és szárított zöldségeket. Öntsd fel 7 dl vízzel , és főzd puhára. Botturmixgéppel pépesítsd.
Főzőtejszínnel és étkezési keményítővel sűrítsd.
Tálalás: Reszelt sajtra (pannónia vagy trappista) öntsük a levest, színes borssal, tejszínnel díszítsük.
Azt nem értem, miért kell szinte
mindenbe tejszínt tenni?
A keményítőről nem is beszélve!
EGÉSZSÉGTELEN
Én szeretem a tejszínt, szerintem nem egészségtelen. Az a kis keményítő, amit meg a recept ír elhanyagolható ahhoz a sok sz*rhoz képest, amit nap mint nap megeszünk és beszívunk.
Én kipróbáltam, a leves isteni, ha nem tetszik, készítsd el másképp
ez nem egeszseges az nem egeszseges akkor csak egyunk mint az allatok arpat,meg fuvet.