Zöldséggel tűzdelt BBQ pulykamell recept

  • Zöldséggel tűzdelt BBQ pulykamell recept
  • Zöldséggel tűzdelt BBQ pulykamell recept
  • Zöldséggel tűzdelt BBQ pulykamell recept

Zöldséggel tűzdelt BBQ pulykamell recept  Zöldséggel tűzdelt BBQ pulykamell recept  Zöldséggel tűzdelt BBQ pulykamell recept  

Hozzávalók:

2-3 személyre:
50 dkg pulykamell
2-3 vékony sárgarépa
1 szál újhagyma

bbq:
3 ek ketchup
1 kis paradicsompüré
1 ek méz
2 ek baracklekvár
3 ek balzsamecet
3 ek szójaszósz
kevés csiliszósz
cayanne bors
3 gerezd fokhagyma

mártás:
2 ek vaj
1 konzerv bébirépa
2 ek méz
2 ek balzsamecet (én sűrű fajtát használtam)

Recept:

Egy klassz nyári receptes újságban találtam két receptet, ami nagyon tetszett, hát összegyúrtam. Az egyik egy bbq karaj volt, a másik egy vérszegény zöldséges pulykamell. Itt a  házasítás:

A vékony répákat és az újhagymát hámozzuk meg.

A pulykamellet vékony pengéjű késsel szúrjuk fel több helyen, és szúrjuk bele a répaszálakat és a hagymát. A bbq mártáshoz keverjük össze  a paradicsompürét,a  ketchupot, a csiliszószt, a balzsamecetet,a  mézet, a lekvárt,a  cayanne borsot, és a zúzott fokhagymát. Tegyük bele a húst, és jól forgassuk meg benne.

Egy tűzálló tálat olajozzunk ki, fektessük bele a mellet, öntsünk hozzá egy kis pohár vizet, fedjük le, és toljuk 140 fokos előmelegített sütőbe. Durván másfél óra alatt megsül, ez idő folyamán többször kenjük át a szósszal. A sütés végén én fedő nélkül is kicsit megkapattam erős lángon a hús felszínét.

A mártáshoz vajon megfuttatam a bébirépáka, adtam hozzá mézet, balzsamecetet, és a húsról a pecsenyelevet. Beforraltam sűrűre, és ezt illetve rizst kínáltam a  szeletekre vágott hús mellé.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*