Hozzávalók:
2-3 személyre:
50 dkg pulykamell
2-3 vékony sárgarépa
1 szál újhagyma
bbq:
3 ek ketchup
1 kis paradicsompüré
1 ek méz
2 ek baracklekvár
3 ek balzsamecet
3 ek szójaszósz
kevés csiliszósz
cayanne bors
3 gerezd fokhagyma
mártás:
2 ek vaj
1 konzerv bébirépa
2 ek méz
2 ek balzsamecet (én sűrű fajtát használtam)
Recept:
Egy klassz nyári receptes újságban találtam két receptet, ami nagyon tetszett, hát összegyúrtam. Az egyik egy bbq karaj volt, a másik egy vérszegény zöldséges pulykamell. Itt a házasítás:
A vékony répákat és az újhagymát hámozzuk meg.
A pulykamellet vékony pengéjű késsel szúrjuk fel több helyen, és szúrjuk bele a répaszálakat és a hagymát. A bbq mártáshoz keverjük össze a paradicsompürét,a ketchupot, a csiliszószt, a balzsamecetet,a mézet, a lekvárt,a cayanne borsot, és a zúzott fokhagymát. Tegyük bele a húst, és jól forgassuk meg benne.
Egy tűzálló tálat olajozzunk ki, fektessük bele a mellet, öntsünk hozzá egy kis pohár vizet, fedjük le, és toljuk 140 fokos előmelegített sütőbe. Durván másfél óra alatt megsül, ez idő folyamán többször kenjük át a szósszal. A sütés végén én fedő nélkül is kicsit megkapattam erős lángon a hús felszínét.
A mártáshoz vajon megfuttatam a bébirépáka, adtam hozzá mézet, balzsamecetet, és a húsról a pecsenyelevet. Beforraltam sűrűre, és ezt illetve rizst kínáltam a szeletekre vágott hús mellé.