Hozzávalók:
1 réteshez:
6 réteslap
2 nagy tojás
1,5 pohár cukor
2 csomag vaníliás cukor
1,5 pohár natúr joghurt
0,7 pohár étolaj
0,7 pohár gríz
fél csomag sütőpor
túrókrém:
25 dkg krémes túró
2 csomag vaníliás cukor
cukor ízlés szerint (kóstoljunk, én édesen szeretem!)
10 dkg szeder
Recept:
Imádom a szedret, miért ne lenne jó rétesbe is?
Ezzel a krémes túróval mennyei. Megint csalás, hogy kész réteslapból van, de sajnos nekem sincs mindig kedvem órákat bíbelődni a konyhában ebben a melegben.
A töltelékül szánt túrókrémhez keverjük össze a túrót (ha darabos túrót használunk, egy tojást is tegyünk bele), a vaníliás cukrot, a curkot.
A „kenőkrémhez” a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a joghurtot, az olajat, a grízt, és a sütőport keverjük össze, mértékegységül használva a joghurt poharát.
Az első réteslapot terítsük ki, kenjük meg vékonyan ezzel a krémmel. Tegyük a rá a következő lapot, és ismételjük. Így járjunk el további két lappal. Összesen hat réteslap feküdjön egymáson. A negyediket kenjük meg a túrós krémmel, majd szórjuk meg a szederrel.
Tekerjük jól fel, és fektessük vékonyan olajozott tepsibe.
Tetejét kenjük meg a maradék krémmel. 190 fokos előmelegített sütőben kb 30 perc alatt süssük aranyszínűre.
Porcukorral, vaníliaöntettel (simán hígabbra főztem a pudingot több tejjel) tálaljuk.