Szedres rétes recept

  • Szedres rétes recept
  • Szedres rétes recept

Szedres rétes recept  Szedres rétes recept  

Hozzávalók:

1 réteshez:
6 réteslap
2 nagy tojás
1,5 pohár cukor
2 csomag vaníliás cukor
1,5 pohár natúr joghurt
0,7 pohár étolaj
0,7 pohár gríz
fél csomag sütőpor

túrókrém:
25 dkg krémes túró
2 csomag vaníliás cukor
cukor ízlés szerint (kóstoljunk, én édesen szeretem!)
10 dkg szeder

Recept:

Imádom a szedret, miért ne lenne jó rétesbe is?

Ezzel a  krémes túróval mennyei. Megint csalás, hogy kész réteslapból van, de sajnos nekem sincs mindig kedvem órákat bíbelődni a konyhában ebben a melegben.

A töltelékül szánt túrókrémhez keverjük össze a túrót (ha darabos túrót használunk, egy tojást is tegyünk bele), a vaníliás cukrot, a curkot.

A „kenőkrémhez” a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a joghurtot, az olajat, a grízt, és a sütőport keverjük össze, mértékegységül használva a joghurt poharát.

Az első réteslapot terítsük ki, kenjük meg vékonyan ezzel a  krémmel. Tegyük a rá a következő lapot, és ismételjük. Így járjunk el további két lappal. Összesen hat réteslap feküdjön egymáson. A negyediket kenjük meg a túrós krémmel, majd szórjuk meg a szederrel.
Tekerjük jól fel, és fektessük vékonyan olajozott tepsibe.

Tetejét kenjük meg a maradék krémmel. 190 fokos előmelegített sütőben kb 30 perc alatt süssük aranyszínűre.

Porcukorral, vaníliaöntettel (simán hígabbra főztem a pudingot több tejjel) tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*