Hozzávalók:
20 dkg liszt
18 dkg cukor
2 tojás
2 ek méz
0.5 dl tej
1 ek szirup a zölddió mellől.
3 nagy szem zölddió apróra vágva
1 tábla étcsoki apróra vágva
2 ek étolaj
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
késhegynyi őrölt fahéj
Recept:
Évek óta szemezgettem a zölddió befőttel, de valahogy sosem csináltam meg. Na, majd idén!
Ámde sikerült egy közeli lejáratos akciós üveghez hozzájutnom. Csak magában megenni nem akartam, így a fele ebben a kuglófban „végezte”. Nem, ez nem is jó szó: ennek a kuglófnak növelte zamatát :)
Azért egy kis csokit is csempésztem bele, pont az ne maradna ki? Isteni, édes, a „kérge” kissé ropogós a méztől. Nyammmmmm…
Elkészítése egyszerű ismét. Csak melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk-lisztezzünk ki egy kuglófformát.
Ezután mérjük egy edénybe a nedves hozzávalókat, keverjük össze habverővel. Majd adjuk hozzá a szárazanyagokat és dolgozzuk jól el. Öntsük a formába, és süssük 20 percig.
Ezután vegyük lejjebb a hőt, 160 fokra, és adjunk neki újabb 20-25 percet. Tűpróbával ellenőrizzük elkészültét.
Borítsuk ki, hintsük meg porcukorral és faljuk fel!!!
Nagyon gusztusos, holnap én is elkészítem!!
Szia! Örülök, hogy tetszik! Nem fogod megbánni, nagyon finom! Jó sütést!