Hozzávalók:
25 dkg liszt
4 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
3 tojás
3 dl tej
1 kk sütőpor
20 dkg natúr krémsajt
Recept:
Piszkénél leltem ezt a puha, isteni palacsintareceptet. Az a klassz benne, hogy a fehérjét nem kell habbá verni, mint általában az ilyen „vastag” palacsintáknál! Ez a mennyiség kb 15-20 darabra elég.
A száraz hozzávalókat elegyítsük egy edénybe, majd adjuk hozzáa krémsajtot, és állandó habverős keverés mellett a tejet.
Hagyjuk bő negyed órát pihennia tésztát, majd enyhén olajozott forró serpenyőbe adagoljunk kb. fél merőkanálnyi adagot, amit egy evőkanál segítségével lapítsunk kb. 10 cm átmérőjű körré.
Süssük durván másfél percig, amjd fordítsuk meg. A másik oldala is durván ennyi idő alatt sül aranyszínűvé.
Csoki- vagy gyümölcsszósszal kínáljuk!
Szia! Szerettném megsütni a pároannak. Bármilyen sajt jó hozzá? Köszi
Szia Sanyi! Krémsajt legyen, ez a lényeg. Camping, boci, stb
Sok sikert! Majd számolj be!