Pisztáciavajas keksz recept

  • Pisztáciavajas keksz recept

Pisztáciavajas keksz recept  

Hozzávalók:

180 g liszt
fél teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
115 g vaj
50 g kristálycukor
100 g barnacukor
1 nagy tojás
194 g pisztáciavaj

20-30 db csokicsepp vagy apróra vágott csokoládé

Recept:

Volt itthon egy üveg Gymbeames pisztáciavaj, amit zabkásába és magában nyalogatva fogyasztottam. megihletett, hogy lehetne belőle egy jó kis keksz!

A vajat szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni, vagy tegyük be pár másodpercre mikrohullámú sütőbe, de ne annyira, hogy folyóssá váljon.

Ezt kavarjuk ki a kétféle cukorral és a tojással egy habverő segítségével. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, majd egy edényben tegyük a hűtőbe legalább fél órára.

Melegítsük elő 180 °-ra a sütőt, és béleljünk ki sütőpapírral két sütő lemezt. Apró diónyi golyókat formáljunk a süteményből, hempergessük meg őket kristálycukorban, és sorakoztassuk fel őket a sütőpapíros tepsikre.

Körülbelül 10 percig süljenek a sütőben, addig amíg a tetejük elkezd repedezni. Ekkor vegyük ki a tepsiket, és nyomjuk a tetejükbe a csokicseppeket vagy darabokat.

Amikor már belekerült a csokoládé a kekszekbe, hagyjuk hűlni őket, ne piszkáljuk, mert szétesnek. A teljesen hideg kekszeket szépen tálrarendezzük és befaljuk.

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*