Hozzávalók:
4 dkg puffasztott rizs
10 dkg teavaj
20 dkg vajkaramella (az omlós fajta, nem a nyúlós)
Recept:
Illeskrisztől lestem el ezt a sütés nélküli, egyszerű kis receptet. Hipp-hopp készen lett, és segtségem is volt hozzá, Réka lánykám székre állva boldogan bontotta és morzsolgatta a vajkaramellákat :D
A teavajat kis láboskába tettük és gyenge tűzön megolvasztottuk. Ebbe kerüt a szétmorzsolt karamella, amit szintén gyenge tűzön – vicces a kifejezés, mert villanytűzhelyünk van – egyneművé olvasztottunk vajjal. Amikor ezzel megvoltunk, beleszórtuk a puffasztott rizst és jól összekevertük.
Kicsit vártunk, hogy hűljön, majd kézzel diónyi gombóckákat formáltunk, amiket sütőpapíros tálcára sorakoztattunk.
Hűtőben szilárdítottuk, majd bonbonkapszlikba tettük a golyókat.