Tejszínes őszibarackleves recept

  • Tejszínes őszibarackleves recept

Tejszínes őszibarackleves recept  

Hozzávalók:

3 személyre:
4-5 szép őszibarack
méz
cukor
fahéj
szegfűszeg
2 dl habtejszín
1 zacskó vaníliás pudingpor
2 dt tej

Recept:

Finom, hideg, friss nyári leves.

A barackokat hámozzuk meg, vágjuk apróra.  A darabokat tegyük egy lábasba, öntsük fel kb 3/4 liter vízzel. Édesítsük cukorral, mézzel ízlés szerint, és fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel.

Forraljuk fel. A pudingport keverjük ki a  tejjel, öntsük hozzá a tejszínt. A hőkiegyenlítés eléréséhez tegyünk két merőkanálnyi forró levest a keverékhez, majd öntsük az egészet a levesbe. Forraljuk össze.

Jól behűtve, tejszínhabbal is tálalhatjuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*