Tenisz torta recept

  • Tenisz torta recept
  • Tenisz torta recept

Tenisz torta recept  Tenisz torta recept  

Hozzávalók:

A piskótához:
8 tojás
4 evőkanál finomliszt
4 evőkanál rétesliszt
8 evőkanál cukor

Krémhez:
Két tábla finom étcsokoládé
2 dl tejszín
3 dl hulala (növényi tejszín)
1 evőkanál nescafe

Díszítés
fél kiló marcipán a bevonáshoz
további mennyiség a díszítéshez
7-8 szem pillecukor
10-15 dkg porcukor
kék -, sárga-, fekete-, és piros ételfesték

Recept:

Rendelésre készült kávés csokitorta, egy tenisz- és sí-rajongó hatvanadik szülinapjára.

A piskóta elkészítéséhez első lépésként melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

A tojások fehérjét csipet cukorral habbá verjük. A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük.A fehérjébe óvatosan beleforgatjuk a sárgáját és beleszitáljuk a lisztet. Vigyázzunk, a hab ne törjön össze.

Sütőpapírral bélelt (csak az alját béleljük, az oldalán remekül meglazítható a  piskóta késsel is) A4-es méretű tepsibe kanalazzuk a tésztát és megkezdjük a sütést. Ha felemelkedett a tészta, mérsékeljük a lángot 160 fokra, és tűpróbáig (ha a torta közepébe szúrt hústűre/villára nem ragad már a tészta) sütjük.

A kihűlt piskótát ketté vágjuk,  megtöltjük a krémmel és vékonyan bevonjuk az oldalát is.

A krémhez előző nap olvasszuk fel a csokoládét a tejszínnel gyenge tűzön, és hűtsük jól be.
A hideg krémet keverjük habosra, adjuk hozzá a pár csepp vízzel oldott nescafet, majd  a hulalát hozzáadva habos krémmé keverjük ki.

A bevonáshoz színezzük a marcipánt zöldre kék és sárga festékkel. Sütőpapíron porcukor segítségével nyújtsuk ki. A nyújtandó téglalap méretét könnyen kiszámolhatjuk: vegyük a  torta hosszát és magasságának kétszeresét, adjunk hozzá 3 cm ráhagyást, ekkora legyen az egyik oldala; adjuk össze a torta szélessége hosszát és magasságának kétszeresét plusz 3 centimétert – ekkora legyen a másik oldala.
A papírral együtt emeljük a torta fölé úgy, hogy a papír nézzen fölfelé. Illesszük rá a tortára a marcipánt és húzzuk le róla a papírt.
Egyengessük el a marcipánt fondansimító eszközzel. Alul vágjuk le  a felesleget. A teniszhálót napokkal a torta készítése előtt meg kell csinálnunk, hogy megszilárdulhasson. Olvasszuk meg mikrohullámú sütőben a pillecukrot. Keverjünk hozzá –először kanállal – porcukrot, majd öntsük ki. Gyúrjuk, fokozatosan adagolva hozzá a porcukrot addig, míg már nem ragad. A kész massza marcipán állagú, könnyen alakítható.
Vágjuk a háló nagyságának megfelelő (picit hosszabb) téglalappá, a két végét csavarjuk rá egy-egy darab hurkapálcára. Mi a rácsozást saját sablonnal oldottuk meg, melyet férjem hajlított egy megunt fém süteménykiszúróból.

A teniszpálya csíkozása fehér marcipánból van, melyet ecset és víz segítségével rögzítettünk az alapon. A figura marcipánból készült.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*