Hozzávalók:
2 személyre:
25 dkg burgonya
só
25 dkg liszt
2 tojás
25 dkg juhtúró
tejföl
szalonna
Recept:
Finom szlovák eredetű étel, egyik kedvencem.
A burgonyát a reszelő kis lyukán lereszeljük. Sózzuk és megvárjuk, míg levet ereszt.
A levet leöntjük róla, és a liszttel,a tojásokkal és sóval galuskatésztát keverünk belőle.
Állni hagyjuk. Ezalatt a szalonnát apróra vágjuk és kisütjük.
A tésztát lobogva forró vízbe szaggatjuk. Megvárjuk, míg megdagadnak és feljönnek a víz színére a galuskák, majd szűrőkanállal a szalonnás zsírba kanalazzuk őket.
Az elkészült ételt hőálló tálba tesszük, tejföllel kevert juhtúróval elkeverjük és a sütőben rövid idő alatt pirosra sütjük.