Hozzávalók:
Tésztához:
500 g kenyérliszt
3 dl langyos tej
1 kk. só
1 cs. szárított élesztő
1 kk. cukor
Egyebek:
kevés szotyola
vaj a kenéshez
reszelt sajt
1 tojás felverve
Recept:
Az alapanyagokat 5-10 percig kézzel alaposan összedolgozzuk,majd 1 órát kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, majd kb 15 cm nagyságú köröket szaggatunk belőle (én műzlistál száját használtam e célra). Egy kört megkenünk kevéske vajjal, megszórjuk rezselt sajttal, majd befedjük egy másik körrel. Ezt 8 cikkre vágjuk, majd egyesével csavarjuk fel a kifliket, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe belerakjuk őket, úgy hogy ne legyenek túl közel egymáshoz.
Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és szotyit szórunk tetejükre.
A sütőben kb negyed óra alatt szép pirosasra sütjük a kifliket.