Hozzávalók:
2 személyre:
2 szép nagy szelet csirke-vagy pulykamellfilé
só
2 nagy szelet sonka, 2 nagy szelet sajt
5 dkg finom vaj
1 gezerzd fokhagyma
metélőhagyma és petrezselyem ízlés szerint
liszt, tojás és zsemlemorzsa apanírozáshoz
olaj a sütéshez
Recept:
Igazán ízletes húsétel, a férjem imádta!
A késvágás nyomán a fűszeres vaj lágyan folyik ki, körbeölelve a húst, a sajt finoman olvadt, isteni!
A fűszervajat kell először elkészíteni. 5 dkg puha vajhoz keverek egy gerezd zúzott fokhagymát, kevés apróra vágott metélőhagymát és petrezselymet. Folpackba csomagolva hengert formázok belőle és irány a mélyhűtő, míg megszilárdul.
A húst kiklopfolom, sózom. Ráterítek egy szép szelet sonkát , sajtot, majd a fűszervajból szeletelek rá. Összegöngyölöm, akár meg is tűzöm fogpiszkálóval, és bepanírozom.
Bő, forró olajban jól átsütöm, forgatva a „batyukat”. Én zöldséges rizzsel tálaltam.