Pofonegyszerű vajas keksz recept

  • Pofonegyszerű vajas keksz recept
  • Pofonegyszerű vajas keksz recept

Pofonegyszerű vajas keksz recept  Pofonegyszerű vajas keksz recept  

Hozzávalók:

25 dkg vaj
10 dkg barnacukor
¼ teáskanál só
1 vanília kikapart belseje
32 dkg finomliszt
kevés kristálycukor a díszítéshez

Recept:

Ez a kekszrecept tényleg annyira puritán és gyors, hogy az ebéd készítése alatt is össze lehet „hajigálni”, ahogy én is tettem. Míg sült a malaccsászár és a krumpli, összegyúrtam a  tésztáját.

Amint a hús kikerült a sütőből, már ment is a helyére a keksz. Mialatt megebédeltünk, megsült, és a kávéhoz már ropogtattuk is.

A puha vajat egy edényben habverővel keverjük habosra a cukorral, sóval és a vaníliával. Adjuk hozzá a lisztetb és kézzel gyorsan gyúrjuk össze. Ne gyúrjuk túl!

Vegyük háromfele a könnyebb formázhatóság érdekében. Az első adagból készítsünk 4 cm átmérőjű „kolbászt”.  Egy sütőpapírdarabot szórjunk meg kristálycukorral, és hempergessük meg benne a rudat, majd tekerjük fel. Én picit hűtőbe tettem, úgy könnyebb szeletelni. Egy cm vastag szeleteket vágtam éles késsel,sütőpapíros tepsire sorakoztattam őket és előmelegített 180 fokors sütőben durván 20 perc alatt enyhe drapp színűre sütöttem őket.

A maradék tésztával ugyanígy járjunk el!

Kb. 40-50 keksz készül belőle.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*