Hozzávalók:
Két személyre
40 dkg darált hús
1 bögre rizs
egy fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
pirospaprika
só
bors
1 üveg zöldbabkonzerv
főzőtejszín
zsemlemorzsa
nagy pohár tejföl
1 tojás
reszelt sajt ízlés szerint
Recept:
Gyorsan elkészíthető étel, a tölteléket fagyasztani is lehet.
A hagymát olajon csipet sóval megfonnyasztom. A tűzről levéve belekeverek egy kevés pirospaprikát, majd a darált hússal pirítom, lefedve megpárolom. Kis sóval,borssal, fokhagymával ízesítem. Beleteszem a rizst, és felöntöm kétszer annyi vízzel, mint a rizs mennyisége. Lefedem, tíz percig takarékon főzöm.
Hőálló tál aljára zsemlemorzsát szórok, majd ráterítek egy réteg zöldbabot.
Erre kerül a töltelék fele,egy szórásnyi zsemlemorzsa, és a tejszínnel, tojással, reszelt sajttal elkevert tejfölréteg. Majd ismét bab, hús és a tejfölös réteg. Tetejét reszelt sajttal szórom és 220 fokos sütőben pirosra sütöm.