Hozzávalók:
2 személyre:
4 szelet pulykamell
Liszt és zsemlemorzsa a panírozáshoz
2 tojás
Só
6 közepes burgonya
olaj
Saláta:
1 kígyóuborka
2 evőkanál ecet
Bors
Pirospaprika
1 evőkanál porcukor
1 gerezd fokhagyma
Recept:
Kezdők kedvéért teszem fel a receptet, mert nemrég kaptam egy kritikát, miszerint az oldalamon csak bonyolult ételek receptjei szerepelnek, és az illető úr nem talált egy rántott hús receptet.
Az uborkasalátát készítsük el először, hisz állnia kell. Hámozzuk meg zöldséghámozóval az uborkát, majd az eszközzel vagy késsel vágjuk hajszálvékony szeletekre. Jól sózzuk be és hagyjuk állni. A húst mossuk meg és kissé klopfoljuk ki, majd sózzuk be vékonyan és ezt is hagyjuk állni negyed órát. Ezalatt meghámozzuk a krumplit és megmossuk. Felvagdaljuk hasábokra.
A hús ennyi idő alatt alkalmassá válik a panírozásra. Tegyünk kis tálkába lisztet,a következőbe a villával felvert, kis olajjal kevert tojásokat, a harmadikba zsemlemorzsát. Ebben a sorrendben forgassuk meg a tálkákban a húst.
Öntsünk annyi olajat egy lábosba, ami majd ellepi a húsokat. Forrósítsuk meg. Ha egy pici panírdarabot dobva az olajba az sisteregni kezd, megkezdhetjük a sütést. Takarékon süssük, forgatva, míg szép aranybarnák lesznek.
További tudnivalók a rántott húsról: <a href=”https://gasztromanko.hu/index.php?article=rantott-hus-keszitese”>ezen a linken</a>.
A burgonyát is hasonlóképpen sütjük bő olajban, de nagy lángon. A sütés ideje alatt fejezzük be az uborkasalátát. Öntsük le róla a nedvességet, melyet az uborka eresztett. Tegyünk rá borsot, egy zúzott fokhagymát, és öntsük rá a páclevet, mely víz, ecet, a só és cukor ízlés szerinti keveréke. Tetejét szórjuk pirospaprikával.
Narancsszelettel díszített tálon szervírozzuk. A húshoz nagyon finom egy kis fokhagymával ízesített tejföl és reszelt sajt is!