Hozzávalók:
6 tojás
6 púpos evőkanál liszt
6 evőkanél cukor
1 kávéskanál sütőpor
1 dl rum
1 meggybefőtt leve
10 dkg cukor
fél zacskó mazsola
1 evőkanál nescafe
1 tojás
darált dió
fondant
1 kis üveg málnalekvár
piros ételfesték
Recept:
Puncstorta- és cukormáz imádóknak….
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A mazsolákat beáztatjuk rum és befőttlé keverékébe. A tortaforma aljára sütőpapírt fektetünk, rápattintjuk a karimát és szépen körbevágjuk. Így elkerülhető a felpúposodás.
A tojások fehérjéjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat a 6 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük.
A habhoz hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, és akinek van otthon, egy evőkanál meringueporral (Gábor, nem Göring!). A lisztes keveréket két részletben hozzászitáljuk az alapkrémhez és óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, homogénné keverjük a masszát. Sütőpapírral bélelt aljú tortaformába (24 cm) öntjük, majd betoljuk a sütőbe. Ha megemelkedett, mérsékeljük a lángot 150 fokra és tűpróbáig sütjük.
Kihűlés után a papírral borított fele lesz a teteje, mert az a szebb. 2 cm szélesen levágjuk a „sapkáját”. A nagyobbik fél belsejét óvatosan kikaparjuk, hogy maradjon pereme a sütinek.
A tojást 5 dkg cukorral és a nescaféval gőz fölött sűrűre főzzük. A maradék cukorból kevés vízzel szirupot főzünk, kis hűtés után belekeverjük a befőttlevet és a rumot. A torta tetejét és alapját megöntözzük a lével, majd a maradékba beleöntjük a mazsolát.
A kivájt piskótákat apróra törjük, keverhetünk hozzá apróra tördelt babpiskótát dúsításnak (én tettem). Ráöntjük a meggyleves elegyet,a tojáskrémet, és összekeverjük.
A torta alját megkenjük a forró lekvárral, ráhalmozzuk a krémet, majd a lekvárral megkent tetejét is rátesszük (lekvárral lefelé!)kicsit lenyomatjuk. Az oldalát lekvárral vékonyan megkenve szórhatjuk darál dióval, tetejére fondantdísz kerül, melynek kialakítása buborékfólia segítségével történt. (utóbbit cukrászdában vettem :)