Hozzávalók:
60 ml bor
60 ml víz
5 dkg vaj
két nagy csipet őrölt bors
fél kk só
10 dkg liszt
3 tojás
10 dkg kéksajt
Recept:
A tv Paprika magazinban leltem ezt a finomságot.
Isteni, puha és mennyeien krémsajtos falatkák, melyek magukban, de bor/sör mellé is remekül csúsznak :)
Először is melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy sütőlemezt.
A bort, a vizet, a vajat, a borsot és a sót forraljuk össze.
Adjuk hozzá a lisztet, és kevergessük a gyenge tűzön addig, míg összeáll, és elválik az edény falától.
Ekkor zárjuk el a gázt, és hagyjuk kihűlni.
Habverővel dolgozzuk bele a tojásokat és a sajtot. Diónyi halmokat tegyünk kanállal a sütőpapírra, egymástól 3 cm-re. Tetejüket megkenhetjük felvert tojással. kb 25 perc alatt szép barnásra sülnek.
Kihűlve fogyaszthatjuk!