Gözleme recept

  • Gözleme recept
  • Gözleme recept

Gözleme recept  Gözleme recept  

Hozzávalók:

375 g liszt
1 tk só
180 ml tej
80 ml víz
kevés olivaolaj

Töltelék:
paradicsompüré
1 gerezd fokhagyma
bazsalikom
újhagyma
sajt
vaj

Recept:

A gözleme egy török sült, sós töltött tészta, amit általában frissen készítenek el.

A töltelékkel bátran variálhatunk, én jobban szeretem az egyszerű ízeket, így csak egy paradicsomos alappal, némi újhagymával és sajttal készítettem el.

Eredetileg vízzel készül a tészta, de én hosszas böngészés után több tejes receptet is találtam, így ezzel próbáltam ki.

A tésztát kézzel alaposan kidolgozzuk és némi olívaolajjal átkelve pihenni hagyjuk legalább negyed órát.

Nagyon gyengén lisztezett felületen hajszál vékonyra nyújtjuk, belehelyezzük a tölteléket, majd kettéhajtjuk a tésztát és összenyomkodjuk a széleit.

Kissé kivajazott serpenyőben közepes gyenge lángon (elektromos tűzhelynél az ötös hatos fokozatot használtam) mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

 

 

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*