Piaci lángos recept

  • Piaci lángos recept
  • Piaci lángos recept
  • Piaci lángos recept

Piaci lángos recept  Piaci lángos recept  Piaci lángos recept  

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 zacskó szárított vagy 2,5 dkg friss élesztő
1 dl tejföl
2 dl víz (vagy picit több, a liszttől függ, puha tésztát kell kapjunk)
1 csapott ek só
1 dl olaj a tésztába

fokhagyma
tejföl
sajt

Recept:

Végre egy finom, puha lángos! Több receptből, hosszas kutakodás után állítottam össze a magam „verzióját„.

Szárított élesztőt használtam, bár a receptek általában frisset írnak.

A tejfölt összekevertem a langyos vízzel és beleszórtam az élesztőt. Hozzáadtam a lisztet, majd a sót. Könnyű tésztát dagasztottam belőle, És langyos helyen hagytam 20-25 percig kelni. Ekkor a szélét körbe locsoltam finoman olajjal, majd a tészta alá „tessékeltem” az olajat, fel fel-felemelgetve a tésztát. Újra hagytam pihenni egy 20 percig.

Ekkor lisztezett deszkára egyforma kis gömböket csináltam a tésztából, 5 db-ot. Ezeket is hagytam langyos helyen kelni egy jó 20 percet.

Közben olajat forrósítottam. Egy-egy gömböt jól ki húzogatva a forró olajba tettem, majd forgatva szépen megsütöttem. Nagyon fontos, hogy az olaj jó forró legyen, különben megszívja magát a tészta.

Olvastam több helyen is, és tényleg igaz, az első darab mindig selejt.

Lehetne hozzá készíteni fokhagymás olajat, de én nemes egyszerűséggel a tejfölbe nyomtam a fokhagymát és ezzel kentem meg a lángosokat. Tetejére reszelt sajtot szórtunk, és jól belakmároztuk

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*