Hozzávalók:
3 személyre:
2 dl tejszín
2 dl görög joghurt
4-5 ek kókuszvirágcukor
aszalt szilva és puffasztott tönkölybúza ízlés szerint
Recept:
Az egészség jegyében….ha már Böbétől kaptam egy zacskó kókuszvirágcukrot és a tippet ;)
Mégsem ehetem meg a cukrot – szokásomhoz híven- a’la nature, csak úgy kanállal :)
Így aztán felvertem a tejszínt habbá, belekevrtem a joghurtot, és a kókuszvirágcukrot. Ez utóbbi – aki még nem ismeri – egy barna, kissé granulált „megjelenésű”, karamellás-diós ízű édesítőszer, mely a kókuszpálma virág nektárjából készül.
A krémet poharak aljába adagolom, rászórok puffasztott tönkölybúzát (spar), és apróra vágott puha aszalt szilvát. Ezt a sort még egyszer ismétlem. Egy órát állni hagyom, és tálalom.