Nutellás töltött fánk recept

  • Nutellás töltött fánk recept

Nutellás töltött fánk recept  

Hozzávalók:

50 dkg liszt
10 dkg cukor
3 db tojássárgája
1 db fehérje (kenéshez)
1 zacskó szárított élesztő
10 dkg vaj
20 dkg nutella
2,5 dl tej

Recept:

A tejbe kevés cukrot szórunk és meglangyosítjuk. Beleszórjuk az élesztőt és hagyjuk felhabosodni. A lisztbe belekeverjük
a cukrot majd a tojások sárgáját, hozzáöntjük az élesztős tejet az olvasztott vajat és hólyagos tésztává dagasztjuk.

Nedves konyharuhával letakarva, fél órát kelesztjük. Ha szépen megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán fél centiméter
vastagra nyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk.

A fele mennyiségű korongok közepébe kiskanállal nutellát adagolunk (a többit megesszük) a korongok szélét pedig ecset
segítségével tojásfehérjével kenjük.

A korongok másik felével borítjuk a töltött darabokat, a széleket ujjunkkal összenyomogatjuk.
Újabb fél órát kelesszük, majd sütés előtt a fánkokat tenyerünkben „utóformázzuk”.

Forró olajba téve mérsékelt lángon mindkét oldalukat süssük aranybarnára.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*