Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg cukor
3 db tojássárgája
1 db fehérje (kenéshez)
1 zacskó szárított élesztő
10 dkg vaj
20 dkg nutella
2,5 dl tej
Recept:
A tejbe kevés cukrot szórunk és meglangyosítjuk. Beleszórjuk az élesztőt és hagyjuk felhabosodni. A lisztbe belekeverjük
a cukrot majd a tojások sárgáját, hozzáöntjük az élesztős tejet az olvasztott vajat és hólyagos tésztává dagasztjuk.
Nedves konyharuhával letakarva, fél órát kelesztjük. Ha szépen megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán fél centiméter
vastagra nyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
A fele mennyiségű korongok közepébe kiskanállal nutellát adagolunk (a többit megesszük) a korongok szélét pedig ecset
segítségével tojásfehérjével kenjük.
A korongok másik felével borítjuk a töltött darabokat, a széleket ujjunkkal összenyomogatjuk.
Újabb fél órát kelesszük, majd sütés előtt a fánkokat tenyerünkben „utóformázzuk”.
Forró olajba téve mérsékelt lángon mindkét oldalukat süssük aranybarnára.
Porcukorral meghintve tálaljuk.