Hozzávalók:
2 személyre:
1 kerek Bakony camambert
5 dkg vaj
só
őrölt bors
mustár
fél fej lilahagyma
csemege pirospaprika por
őrölt kömény
snidling
Recept:
Az obatzter a bajor „körözött”,egy sajtkrém specialitás, amelyet sör mellé fogyasztanak.
Alapanyaga camembertsajt, amelyet az egyéb hozzávalókkal keverünk krémesre.
A szép kerek sajt tetejét éles késsel vékonyan, óvatosan levágjuk. A belsejét óvatosan kikaparjuk, hogy csak a vékony héjréteg maradjon. A lilahagymát megpucoljuk, és a snidlinggel együtt apróra vágjuk. A vajat és a sajtot jól kikavarjuk, és a többi -ízlés szerint adagolt- hozzávalóval ízesítjük. Visszatöltjük a sajthéjba a krémet, tetejét snidlinggel díszítjük.
Pirítós mellé kínáljuk, és ne feledkezzünk meg sört is bekészíteni mellé!