Hozzávalók:
2 tojásfehérje (kb 70g)
25 dkg darált mogyoró
12 dkg kristálycukor
Késhegynyi szódabikarbóna
Egy zacskó vaníliás cukor
100 g étcsokoládé
Recept:
A mandulás kifli nagy sikerén felbuzdulva, gondoltam miért ne lehetne a maradék mogyorót is felhasználni, és így egy alacsonyabb költségvetésű aprósüteményt létrehozni próbaképpen. Sikerült, jelentem, nagyon finom!
Az előző receptben használt mandulát így most mogyoróra cseréltem. Ezt robotgépben egészen finomra aprítottam.
A konyhai tüsténkedést kezdjük rögtön a sütő előmelegítésével. 150 fokra, alsó-felső sütésre állítsuk be a masinát.
A tojásfehérjéket verjük habbá, adjuk hozzá a kristálycukrot, majd keverjük még keményebbre. A többi száraz hozzávalót elkeverjük, majd adjuk hozzá a habhoz.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre nedves kézzel formáljunk kis kifliket a masszából. Igazából ez az egyetlen nehezebb lépése a munkának, sokat segít, ha a kezünket gyakran nedvesítjük.
Az elkészült kiflik mennyisége természetesen függ a méretüktől, nekem 25 darab sikerült.
Toljuk be a sütőbe és fél órán keresztül süssük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A mártáshoz használt csokoládét lehet temperálni, vagy a lustábbak 1 evőkanál olaj hozzáadásával egyszerűen csak melegítsék meg a mikróban.
A kifli két végét mártsuk a csokoládéba és hagyjuk a sütőpapíron megszáradni.