Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
30 dkg mandula
a forgatáshoz kakaópor, fahéj vagy porcukor
Recept:
Imádom a mandulát, de ezzel a csemegével még lehet fokozni a dolgot. Kerestem-kutattam az interneten, hogy miként lehetne csokis, esetleg csokis-fahéjas mandulát kreálni, végül több receptet átbogarászva erre a megoldásra jutottam:
A mandulát héjastól száraz serpenyőben, vagy akár a sütőben, tepsiben pirítsuk meg egy kissé.
A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg, dobjuk bele a mandulát és kevergessük kevergessük, amíg bírjuk, így egyenletes lesz a csokoládébevonat.
Amikor kezd egy kissé szilárdulni, dobjunk bele az előzőleg egy edénybe odakészített fahéjjal elkevert kakaóporba, és egy villa – vagy nemes egyszerűséggel a kezünk – segítségével forgassuk át a szemeket, és szedjük szét őket, hogy mindenhol érje a kakaó.
Én végül az edényt úgy, ahogy van, beraktam a hűtőbe, amíg teljesen megszilárdult.
Ezután egy szűrőre tettem a szemeket, és még ahol össze voltak ragadva, szétszedtem, illetve leszitáltam róla felesleges port.
Ugyanezt elkészítettem fahéjas porcukorba hempergetve is, nem tudom melyik a finomabb!