Hozzávalók:
négy főre:
60-80 dkg sertés szűz
grill fűszerkeverék
20 dkg kecskesajt
rukkola
Recept:
Egy korábbi éttermi látogatásunk alkalmával kostoltam meg ezt a fogást, igaz ott még pirított gomba is színesítette. Isteni, ízes hús volt, és -bár nem szeretem túlzottan a salátaféléket- a rukkolával és a kecskesajttal szerintem mennyei fogás.
Én most gombát nem használtam.
A sertés szüzet szépen lehártyáztam, majd beszúrtam (istenkáromlás) grill fűszerkeverékkel, aki irtózik a kész fűszerkeverékektől, az kisérletezze ki saját maga ízlése szerint.
A fűszerben egy napot állni hagyott húst először a kis faszenes grillen körbepirítottuk, hogy átjárja a füst.
Ezután bent szépen felkarikáztam, és forró grillserpenyőben a szeletek mindkét oldalát kevés olivaolajon néhány percig pirítottam.
Tepsibe rendeztem őket, a tetejükre kecskesajtot morzsoltam/szeleteltem majd betoltam a 220 fokos sütőbe, amíg a sajt ráolvadt.
Tetejére friss rukkolát szórtam, és jázmin rizzsel tálaltam.