Hozzávalók:
7 tojás
3 evőkanál finomliszt
3 evőkanál rétesliszt
7 evőkanál cukor
2-3 evőkanál keserű kakaópor
1 zacskó sütőpor
3 dl tejszín
porcukor ízlés szerint
25 dkg málna (mirelit is lehet)
25 dkg mascarpone
habfixáló – opcionális
Recept:
Hihetetlen, de ezt az isteni, könnyű, légies tortát a férjem sütötte!!
Persze, ott álltam mellette, és instruáltam, de az ő keze munkája! A málnakrém isteni, pikáns a kakaós piskótára remekül rímel :)
A piskótához melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A tojásfehérjket verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. A sárgájákat addig keverjük a cukorral, míg vajfehérségű lesz. Keverjük bele a kakaóport, a sütőport és a liszteket.
Óvatosan öntsük rá a fehérjehabra, laza mozdulatokkal széles fakanállal keverjük bele, úgy hogy a hab ne törjön össze. Kisebb tortaforma (22 cm) alját béleljük ki sütőpapírral.
A masszát oszlassuk el a formában, tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva már nem a „zacskózizegéshez” hasonló hangot adja. A kész piskótát hűlés után háromfele vágjuk.
A krémhez a málnát pürésítsük turmixgéppel vagy botmixerrel. A tejszínt verjük kemény habbá (tehetünk bele habfixálót, ha nem keményedne eléggé). A málnát keverjük ki a mascarpone-val és ízlés szerint adagolt cukorral. A tejszínhabot óvatosan forgassuk hozzá.
A tortát töltsük meg a krémmel, majd vonjuk be kívülről is. Csokidíszekkel, habrózsákkal díszíthetjük.
Mindig ennek a receptnek az alapján készítem a málnatortát. Rendkívül finom. Köszönöm! ☺