Hozzávalók:
20 dkg liszt
15 dkg vaj
1 evőkanál tej
2 tojás sárgája
4 dkg cukor
csipet só
Kávéhab:
2 tojás fehérje
10 dkg porcukor
2 evőkanál nescafe
csipet só
Recept:
Illekrisznél bukkantam erre a remek kis sütikére. Kiváló kávé, tea mellé, nagyon finom omlós, puha!
Elkészítése is egyszerű. A lisztet keverjük össze a cukorral, sóval, majd gyúrjunk tésztát a vaj, a tej és a tojássárgáják hozzáadásával.
Tegyük fél órára-órára a hűtőbe, ez garantálja az omlósságát, és könnyebb is dolgozni vele.
A habhoz verjük keményre csipet sóval a tojásfehérjéket. Apránként, keverve adjuk hozzá a cukrot, és az instant kávét.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy gáztepsit sütőpapírral. A tésztát 3 mm vékonyra nyújtsuk lisztezett deszkán. Vágjuk fel 3×6 cm téglalapokká. Ezeket sorakoztassuk a tepsire. A habot töltsük nyomózsákba, és a kis lapok tetejére húzzunk csíkokat vele.
Negyed óra- 20 perc alatt sülnek meg. Hagyjuk hűlni őket, és falhatjuk!