Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 evőkanál keserű kakaópor
3,5 dl tej
2 tojás
1 ek olaj
1 csipet só
1 csipet cukor
Krém:
2 zacskó vaníliás pudingpor
7 dl tej
30 dkg kókuszreszelék
cukor
Recept:
Egyik nap egy jó húsleves után elégnek találtam, ha egy kis édesség kerül az asztalra második fogás gyanánt. Gondoltam, csvararok rajta egyet, és a megszokott kakaós-lekváros variációt elvetve egy kókuszkrémes kakós palacsintát készítettem. Szerintem isteni!!
A megadott mennyiségből 10 palacsinta készíthető
Egy tálban a lisztet és a kakaóport a tejjel – ezt folyamatosan adagolva – simára keverjük. Majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk.
Tejszín sűrűségűre hígítsuk a tésztát, a liszttől függően további tej hozzáadásával.
Felhevítjük a serpenyőt – ha szükséges, pár csepp olajjal. Ha felmelegedett, annyit öntsünk bele a masszából, hogy azt elterítve vékony palacsintákat kapjunk. Ha az egyik oldala megsült, megfordítjuk és megsütjüka másik oldalát is.
A krémhez a pudingport keverjük ki ízlés szerint adagolt cukorral, és főzzük fel a tejjel sűrűre. Ekkor keverjük hozzá a kókuszt.
A krémmel töltsük be a palacsintákat. Tetejére kerülhet csokimáz….nálam került :)