Hozzávalók:
280 g finomliszt
115 g sótlan vaj
225 g reszelt cheddar sajt
3-4 evőkanál víz
Recept:
Szerettem volna elkészíteni házilag kedvenc ropogtatni valónkat, a Chio által gyártott arany halakat.
Több receptet is végigböngésztem, ez tűnt a legígéretesebbnek.
Nem teljesen hasonlít a bolti csemegéhez, de igazán finom, ropogós, eteti magát.
Az összes hozzávalót egy késes robotgépbe tettem, és morzsalékosra aprítottam, majd kézzel tésztagombóccá gyúrtam. 2-3 mm vékonyra kinyújtva különféle formákkal szaggatjuk ki. A képen csak a lóherék látszanak:)
A gyerekek imádnak tésztát szaggatni, érdemes bevonni őket a munkába.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kis falatokat, és előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül negyed óra – húsz perc alatt aranyszínűre sütjük őket