Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
1 csomag sütőpor
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1-2 ek tejföl
25 dkg barack vagy málnalekvár
A tetejére:
20 dkg cukor
3 tojás
20 dkg dió
1 csomag vaníliás cukor
Recept:
Nagyon finom, egyszerű sütemény.
A lisztet a sütőporral, a vajjal, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével gyúrjuk tésztává. Ha nem áll össze, tehetünk bele tejfölt.
A tésztát nyújtsd vékonyra, és fektesd egy 25×35 cm méretű tepsibe. A tepsit nem kell vajazni, nem fog leragadni. A tésztát kend meg lekvárral, elősütés nem szükséges.
A krémhez a cukrot keverd habosra a tojássárgákkal. Add hozzá a darált diót, ízesítsd vaníliás cukorral, majd a tojások fehérjéből vert habot is forgasd bele. Egyenletesen simítsd el a lekváros tésztalapon.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt süsd szép világosbarnára. Ha kihűlt, szeleteld kockákra.
Ilyet Margit nagyi sütött néhányszor! Úgy emlékszem, abban kakaó is volt.
Az biztos kakaós pite volt :), kis Hozsi!
Ez családunk régi kedvence. Én úgy emlékszem, nálunk londoni szelet néven „futott”.
Nagyon finom! Mindenkinek ajánlom.
Kedves Piroska!
Örülök, hogy kedves emlékeket ébreszt, anyunak is a gyermekkorát idézte.
Jó sütögetést
Zsófi