Hozzávalók:
25 dkg liszt
csipet só
2 ek cukor
10 dkg vaj
1 dl tej
40 dkg friss eper
10 dkg túró
cukor
kevés fahéj
Recept:
A lisztet, a sót és a cukrot keverjük össze, majd adjuk hozzá a vajat és morzsoljuk el. A tésztához öntsük hozzá a tejet, majd gyúrjuk jól össze, és formáljuk cipóvá. Fóliába csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez a megmosott epret vágjuk darabokra, majd ízlés szerint adagolt cukorral és a fahéjjal lassú tűzön sűrítsük be. Ha kihűlt, keverjük össze a túróval (de elhagyható).
A tésztát lisztezett munkalapon nyújtsuk 3-4 mm vékonyra, és szaggassunk kb. 10 cm átmérőjű köröket belőle.
A kihűlt epertöltelékből halmokat tegyünk a közepükbe. A körök szélet ujjunkkal enyhén bevizezzük, majd a tésztát félbehajtva szélüket ujjainkkal lezárjuk.
A kis párnákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, tetejüket pedig felvert tojással kenjük meg. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük őket.