Epres párna recept

  • Epres párna recept
  • Epres párna recept

Epres párna recept  Epres párna recept  

Hozzávalók:

25 dkg liszt
csipet só
2 ek cukor
10 dkg vaj
1 dl tej
40 dkg friss eper
10 dkg túró
cukor
kevés fahéj

Recept:

A lisztet, a sót és a cukrot keverjük össze, majd adjuk hozzá a vajat és morzsoljuk el. A tésztához öntsük hozzá a tejet, majd gyúrjuk jól össze, és formáljuk cipóvá. Fóliába csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük.

A töltelékhez a megmosott epret vágjuk darabokra, majd ízlés szerint adagolt cukorral és a fahéjjal lassú tűzön sűrítsük be. Ha kihűlt, keverjük össze a túróval (de elhagyható).

A tésztát lisztezett munkalapon nyújtsuk 3-4 mm vékonyra, és szaggassunk kb. 10 cm átmérőjű köröket belőle.

A kihűlt epertöltelékből  halmokat tegyünk a közepükbe. A körök szélet ujjunkkal enyhén bevizezzük, majd a tésztát félbehajtva szélüket ujjainkkal lezárjuk.

A kis párnákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, tetejüket pedig felvert tojással kenjük meg. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük őket.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*