Hozzávalók:
Kb. 10 palacsintához:
1 tojás
10 ek liszt
2 dl tej
1 ek cukor
2 ek olaj
1 alma
csipet só
Recept:
Palacsinta az örök kedvenc. A római korból származó étel egész Európában a legismertebb meleg tésztákhoz tartozik. Nincs is annál jobb, mint 40 fokban tűzhely mellett állva szakmányban sütni a palacsintákat! :)
Egy megfelelő méretű tálba dolgozzuk össze a tojást, lisztet és cukrot. A habverővel csomómentesre kevert – tejföl sűrűségű – tésztához egy csipet sót és 2 evőkanál olajat adjunk. Az alma egyik felét lereszelve keverjük a palacsinta tésztába. A másik fél almát zöldséghámozóval vagy egy éles késsel vágjuk vékony szeletekre.
Az elkészült tésztából az átlagosnál vastagabb de kisebb átmérőjű palacsintákat süssünk, oly módon hogy a nyers tésztába sütés közben 2-3 vékony almaszeletet fektetünk. Mivel tésztánk olajat is tartalmaz, sütés közben már nem kell olajat használni.
A kisült palacsintákat fahéjas porcukorral megszórva vagy ízlés szerint gyümölcs lekvárral, kakaóval tálaljuk.