Epercharlotte recept

  • Epercharlotte recept

Epercharlotte recept  

Hozzávalók:

Tésztához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
babapiskóta
kis cukor
rum
tej a mártogatáshoz
Krémhez:
25 dkg eper (mirelit is jó)
porcukor
2 dl tejföl
3 dl habtejszín
2 zacskó zselatinfix
eperlekvár

Recept:

Hát nem gusztusos, és szép látvány ez a csigás borítású sütemény? És egyáltalán nem nehéz elkészíteni!

Sütünk egy piskótatekercset. Ehhez előmelegítjük a sütőt, 180fokra és kibéleljük a gáztepsinket sütőpapírral.

A tojások fehérjét felverjük kemény habbá, ebben egy csipet só segíthet.
A sárgáját a cukorral habosra keverjük. A lisztbe belevegyítjük a sütőport.
A fehérjehabba óvatosan beleforgatjuk a sárgáját és az átszitált lisztet.
Szépen elegyengetjük a sütőpapíron, és ugrik a sütőbe. Akkor van kész, ha a tetejét megnyomva nem ragad a tészta, és szép ruganyos.

Ezalatt készül a krém: Az epret botmixerrel pürésítjük, majd porcukorral ízesítjük.Hozzákeverjük a  tejfölt és  a habbá vert tejszínt. Belekeverjük a zselatinfixet is.

Ha a piskóta megsült, lehántjuk róla a sütőpapírt, és nedves konyharuhán feltekerjük. Kihajtjuk és megkenjük  lekvárral. Feltekerjük ismét. A széleit – ha csúnya- levágjuk , és megpróbáljuk minél vékonyabb szeletekre vágni.
Egy félgömb alakú üvegtálat szépen kibélelünk vele,majd a feléig megtöltjük a krémmel. Erre egy sor rumos, cukros tejbe áztatott babapiskótát tesszük, majd ismét krém, ismét piskóta.

Behűtjük. Ezután szépen egy tálra kiborítjuk és csemegézhetünk is!

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*