Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
babapiskóta
kis cukor
rum
tej a mártogatáshoz
Krémhez:
25 dkg eper (mirelit is jó)
porcukor
2 dl tejföl
3 dl habtejszín
2 zacskó zselatinfix
eperlekvár
Recept:
Hát nem gusztusos, és szép látvány ez a csigás borítású sütemény? És egyáltalán nem nehéz elkészíteni!
Sütünk egy piskótatekercset. Ehhez előmelegítjük a sütőt, 180fokra és kibéleljük a gáztepsinket sütőpapírral.
A tojások fehérjét felverjük kemény habbá, ebben egy csipet só segíthet.
A sárgáját a cukorral habosra keverjük. A lisztbe belevegyítjük a sütőport.
A fehérjehabba óvatosan beleforgatjuk a sárgáját és az átszitált lisztet.
Szépen elegyengetjük a sütőpapíron, és ugrik a sütőbe. Akkor van kész, ha a tetejét megnyomva nem ragad a tészta, és szép ruganyos.
Ezalatt készül a krém: Az epret botmixerrel pürésítjük, majd porcukorral ízesítjük.Hozzákeverjük a tejfölt és a habbá vert tejszínt. Belekeverjük a zselatinfixet is.
Ha a piskóta megsült, lehántjuk róla a sütőpapírt, és nedves konyharuhán feltekerjük. Kihajtjuk és megkenjük lekvárral. Feltekerjük ismét. A széleit – ha csúnya- levágjuk , és megpróbáljuk minél vékonyabb szeletekre vágni.
Egy félgömb alakú üvegtálat szépen kibélelünk vele,majd a feléig megtöltjük a krémmel. Erre egy sor rumos, cukros tejbe áztatott babapiskótát tesszük, majd ismét krém, ismét piskóta.
Behűtjük. Ezután szépen egy tálra kiborítjuk és csemegézhetünk is!