Hozzávalók:
2-3 személyre:
40 deka csirkemellfilé
1 nagy fej hagyma
1-1 sárga, zöld és piros paprika
5 ek ketchup
2 ek szójaszósz
5 ek cukor
3 ek balzsamecet
1 ananászkonzerv
só
currypor
gyömbérpor
3 púpozott ek étkezési keményítő
4 ek olaj
2 bögrényi rizs
Recept:
A rizst megmosom jó alaposan, majd olajon fehéredésig pirítom. 4 akkora pohár vizet öntök rá, mint amekkora pohárban mértem a rizst. Sóval fűszerezem és fedő alatt alacsony lángon 10 percig párolom. Újabb negyedórán át nem nyúlok hozzá.
A hagymát hosszú szálakra , a paprikát 2 cm-es kockákra, a húst pedig csíkokra vágom.
A ketchupot az ecettel, szójaszósszal valamint a cukorral egy kis tálkában elkeverem.
A konzervről leöntöm a levet, és – ha szeletelt – darabokra vágom a gyümölcsöt.
A húst sózom, borsozom. Serpenyőben olajat hevítek, nagy lángon állandóan forgatva körös-körbe gyorsan megpirítom a csirkemellkockákat, majd kimerem, és a legjobb, ha egy fém szűrőbe téve hagyom lecsepegni róla az olajat.
1 ek. olajat teszek még a serpenyőbe, és rövid ideig közepes lángon sütögetem benne a hagymát, ananászt és a paprikát, majd ezeket is kimerem a hús mellé
A serpenyőbe öntöm az előkészített ketchupos mártást, kis vízzel higítom és felforralom a fűszerekkel együtt.
1 ek. keményítőt 1/4 l hideg vízben simára keverek, és a forró mártáshoz adom. Felforralom, és belerakom a húst a zöldségekkel és ananásszal. Összemelegítem őket és forrón tálalom a rizzsel.