Elegáns panna cotta recept

  • Elegáns panna cotta recept
  • Elegáns panna cotta recept

Elegáns panna cotta recept  Elegáns panna cotta recept  

Hozzávalók:

6 adag:
8 dl tejszín
6 g zselatin
5-6 ek cukor
1-2 kávéskanál nescafe
nutella

Recept:

Egy családi ebéd desszertjeként végezte a „kétszínű” tejszínpuding.

Érdemes fogyasztás előtt egy órával kivenni, hogy szobahőmérsékleten kicsit visszapuhuljon és nem az utolsó pillanatban kivenni a maxra állított hűtőből, mert élvezhetetlen és kemény lesz a mű…

A fele mennyiséggel kezdem, ami fehéren marad:
A zselatin felét egy pici tejszínnel csomómentesen kikeverem, majd a maradék 4 dl tejszínt, a cukor felét hozzáadva összemelegítem, vigyázva, forralni nem szabad, mert a zselatin elveszti hatását.

Kis poharakba öntöm, amiket ferdén teszek a hűtőbe. Amikor megszilárdultak, olvasztott, de nem meleg nutellát teszek a tetejükre.
A maradék zselatinnal és tejszínnel az előzőekben ismertetett módon járok el, csak Nescafe-t is adok hozzá. A nutella tetejére öntöm a kávés réteget és hűtőben megszilárdítom.

A tetejére csokidíszt készítettem. Sütőpapírt összegyűrtem, temperált csokit kentem rá, majd, amikor a csoki megdermedt, kör alakban kiszaggattam (meleg szaggatóval) és ecsettel arany lüszterport vittem fel rá.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek, vagy kövess Facebook vagy YouTube csatornámon!

  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*