Hozzávalók:
6 adag:
8 dl tejszín
6 g zselatin
5-6 ek cukor
1-2 kávéskanál nescafe
nutella
Recept:
Egy családi ebéd desszertjeként végezte a „kétszínű” tejszínpuding.
Érdemes fogyasztás előtt egy órával kivenni, hogy szobahőmérsékleten kicsit visszapuhuljon és nem az utolsó pillanatban kivenni a maxra állított hűtőből, mert élvezhetetlen és kemény lesz a mű…
A fele mennyiséggel kezdem, ami fehéren marad:
A zselatin felét egy pici tejszínnel csomómentesen kikeverem, majd a maradék 4 dl tejszínt, a cukor felét hozzáadva összemelegítem, vigyázva, forralni nem szabad, mert a zselatin elveszti hatását.
Kis poharakba öntöm, amiket ferdén teszek a hűtőbe. Amikor megszilárdultak, olvasztott, de nem meleg nutellát teszek a tetejükre.
A maradék zselatinnal és tejszínnel az előzőekben ismertetett módon járok el, csak Nescafe-t is adok hozzá. A nutella tetejére öntöm a kávés réteget és hűtőben megszilárdítom.
A tetejére csokidíszt készítettem. Sütőpapírt összegyűrtem, temperált csokit kentem rá, majd, amikor a csoki megdermedt, kör alakban kiszaggattam (meleg szaggatóval) és ecsettel arany lüszterport vittem fel rá.