Hozzávalók:
4 tojás
17 dkg kristálycukor
2 evőkanál méz
5 dkg durvára vágott dió
16 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
1 tojás
3 evőkanál liszt
2.5 dl tej
15 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
szilvalekvár
10 dkg csokibevonó
1 ek olaj
Recept:
Ismét egy nagyon finom mézes sütemény, ezúttal piskóta alappal.
Vajazzunk-lisztezzünk ki egy 20×25 cm-es tepsit, a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tojások fehérjét csipet sóval verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a cukor felét, és keverjük még egy percig. A tojások sárgáját a cukor másik felével és a mézzel habosra keverjük, majd a diót, a lisztet, a sütőport és a fehérjék habját óvatosan (ne törjön nagyon össze) hozzáadjuk. Megsütjük. A sütemény tetejét kézzel tapintva győződhetünk meg az elkészültéről.
A krémhez 1 tojássárgáját, 3 kanál lisztet 2.5 dl tejjel simára keverünk, majd pépet főzünk belőle. Ha kihűlt, hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét. 15 dkg margarint 15 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk, és a kihűlt krémet hozzáadjuk.
A piskótát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük szilvalekvárral, majd a krémmel, és befedjük a tetejével.
A csokit mikróban kevés olajjal a legalacsonyabb fokozaton megolvasztjuk, és szépen bevonjuk vele a sütit.