Hozzávalók:
3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
18 dkg darált dió
1 csipet só
málnalekvár
20 dkg étcsokoládé a mártáshoz
Recept:
Télen az egyik bevásárlóközpontban járkálva az egyik aprósüteményss standnál megpillantottam ezt a sütit. Kutakodtam utána, hogy vajon mi lehet, hogy készülhet, mert ott csak diós süteményként volt aposztrofálva.
Végül, gondoltam, hogy egy diós habcsókkkal nem lőhettek mellé. ezt töltöttem meg savanykás lekvárral, ami most málna volt. Végül a kis csókokat félig csokoládéba mártottam, ezt tette fel a pontot az i-re. Ez a süti valami mennyei…. nagyon kell vigyázni, mert eteti magát rendese.
A sütőt előmelegítettem 140 °-ra. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá vertem. A cukrot lassan hozzáadagolva tovább kevertem a habot.
Ezután „kézi módra” váltottam, a diót egy spatulával forgattam bele óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.
Sütőpapírral borított tepsire zacskóból tízforintos nagyságú halmokat nyomtam, és betettem sülni őket. 10 perc után mérsékeltem a lángot 120 °-ra, és szilárdulásig sütöttem őket.
Kihűlve összeragasztottam őket málna lekvárral, majd olvasztott, temperált csokoládéba mártottam egyik felüket.
A csokis falatokat szintén sütőpapíros felületre tettem, hogy azon szilárduljanak meg, arról könnyű leszedni majd a csokit is.