Hozzávalók:
4 főre:
40 dkg sovány, darált marhahús vagy marha-sertés vegyesen
15-20 dkg paradicsompüré
15 dkg csiperke
4 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál cukor
bazsalikom
oregánó
őrölt bors
só
30 dkg spagetti tészta
Recept:
A vöröshagymát tisztítsuk meg, és aprítsuk finomra. A fokhagymákat, a gombát is pucoljuk meg.
Fonnyasszuk meg egy kevés olajon. Ezután adjuk hozzá a darált húst, a szeletelt gombát és pirítsuk őket együtt. Tegyük hozzá a tört fokhagymát, a paradicsompürét, a cukrot és a fűszereket ízlés szerint. inkább kevesebbet tegyünk hozzá, és majd kóstolás után pótoljuk, ha még hiányzik.
Pároljuk puhára a húst, közben, ha kell, időnként öntsünk alá egy kevés vizet. Ezzel kész is a szósz.
A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb 10-20 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk.
A szószt a tésztával összekeverve, sajttal megszórva sütőbe toljuk és pirosra sütjük.